Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Pred budovou Kongresu pristál malý vrtuľník, polícia pilota zadržala

Na snímke je vírnik (malá helikoptéra) po pristátí na trávniku na západnej strane Capitolu v americkom Washingtone 15. apríla 2015. Polícia vyšetruje muža, ktorý pristál s jednosedadlovým vírnikom v zakázanom pásme. Foto: TASR/AP

V dôsledku mimoriadnej udalosti polícia uzavrela verejné komunikácie v okolí Kapitolu a incident vyšetruje.

Washington 15. apríla (TASR) - Na trávniku pred sídlom amerického Kongresu na washingtonskom Kapitole pristál dnes bez povolenia malý jednomiestny vrtuľník. Jej pilota bezprostredne po incidente zadržali príslušníci polície, informovala agentúra Reuters.

V dôsledku mimoriadnej udalosti polícia uzavrela verejné komunikácie v okolí Kapitolu a incident vyšetruje. Miesto pristátia vrtuľníka, ktorý kontroloval policajný robot, príslušníci Tajnej služby USA ohradili.

Na snímke je vírnik (malá helikoptéra) po pristátí na trávniku na západnej strane Capitolu v americkom Washingtone 15. apríla 2015.
Foto: TASR/AP

Na televíznych záberoch spred budovy Kongresu bolo podľa agentúry DPA vidno stroj pripomínajúci lietajúci motocykel s pilotom sediacim v otvorenej kabíne.

Vzdušný priestor nad Kapitolom je od soboty z bezpečnostných dôvodov uzavretý po tom, ako sa pred budovou Kongresu zastrelil nemenovaný muž.