Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Búrka s prudkým lejakom postihla Istanbul, zahynul jeden človek

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Stanica Habetürk TV uviedla, že sobotňajšia búrka spôsobila zatopenie istanbulského historického trhoviska nazývaného Veľký bazár - rozsiahleho komplexu s krytými uličkami lemovanými obchodmi.

Istanbul 17. augusta (TASR) - Prudký lejak postihol v sobotu turecké mesto Istanbul, kde zaplavil ulice a pivnice, vodičov uväznil na cestách a narušil železničnú aj trajektovú dopravu. Najmenej jednu osobu našli mŕtvu v zaplavenom podchode, informovala súkromná tlačová agentúra DHA a následne agentúra AP.

Stanica Habetürk TV uviedla, že sobotňajšia búrka s lejakom spôsobila zatopenie istanbulského historického trhoviska nazývaného Veľký bazár - rozsiahleho komplexu s krytými uličkami lemovanými obchodmi.

Prudký lejak zapríčinil aj zatopenie podchodov s rôznymi stánkami. Videozábery zachytávali tovar vznášajúci sa na hladine záplavovej vody, ktorá siahala ľuďom takmer po pás.

Mestské úrady pozastavili trajektovú dopravu cez Bosporskú úžinu, spájajúci európsku a ázijskú časť Turecka. Premávať prestali na niektorých trasách aj električky.

Osobné auto vtiahlo do jamy vytvorenej po zrútení časti cesty, ale pasažierom sa podarilo uniknúť bez zranení, dodala televízia Habetürk.