Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Útok džihádistov na severe Burkiny Faso si vyžiadal najmenej 13 obetí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pri útoku v meste Falangoutou zahynulo desať príslušníkov vojenskej polície, dvaja pomocní zamestnanci ozbrojených síl a jeden civilista.

Ouagadougou 31. januára (TASR) — Najmenej 13 osôb prišlo o život pri útoku na severe Burkiny Faso, za ktorým s najväčšou pravdepodobnosťou stojí džihádistická organizácia. V utorok o tom informovala tamojšia armáda. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Pri útoku v meste Falangoutou zahynulo desať príslušníkov vojenskej polície, dvaja pomocní zamestnanci ozbrojených síl a jeden civilista. Ďalších päť ľudí utrpelo zranenia a desať osôb je nezvestných.

Ozbrojení džihádisti v Burkine Faso cez víkend tiež uniesli 24 osôb. Tamojšia vláda v utorok oznámila, že sa podarilo nájsť telesné pozostatky 15 z nich. Našli sa v dedine Linguekoro v regióne Comoe.

Burkina Faso patrí medzi najchudobnejšie a najnestabilnejšie krajiny v Afrike.

Od roku 2015, keď v susednom Mali prepuklo džihádistické povstanie, boli v Burkine Faso zabité tisíce vojakov, policajtov a civilistov. Svoje domovy opustili dva milióny ľudí. Vláda nekontroluje viac ako tretinu územia krajiny a v armáde frustrácia z narastajúcich obetí viedla vlani k dvom prevratom.