Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Búrky napáchali v Maďarsku škody za stovky miliónov forintov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Podľa poisťovne Generali sa výška doteraz ohlásených škôd u ich poistencov odhaduje na takmer 300 miliónov forintov (takmer 971.000 eur).


Budapešť 18. augusta (TASR) - Škody za stovky miliónov forintov registrujú maďarské poisťovne v dôsledku búrok, ktoré uplynulých dňoch prehnali krajinou. Najviac poistných udalostí bolo hlásených v hlavnom meste Budapešť, informovala dnes agentúra MTI.

Podľa poisťovne Generali sa výška doteraz ohlásených škôd u ich poistencov odhaduje na takmer 300 miliónov forintov (takmer 971.000 eur). Väčšinu z nich napáchali rozmary počasia v Budapešti, odkiaľ očakávajú ešte hlásenie ďalších poistných udalostí, keďže na mnohých miestach ešte stále pokračuje odčerpávanie vody zo zatopených priestorov.

Maďarská pobočka poisťovne Aegon registrovala do dnešného poludnia 560 poistných udalostí súvisiacimi s búrkami uplynulých dní v odhadovanej hodnote takmer 100 miliónov forintov (takmer 324.000 eur). Aj v tomto prípade figuruje Budapešť medzi najčastejšími lokalitami, popri hlavnom meste však prišlo veľa hlásení aj z Peštianskej a Čongrádskej župy.

Spoločnosť Allianz Hungária registruje od nedele takmer 800 poistných udalostí súvisiacich s búrkami, odhadovaná výška škôd prevyšuje v tomto prípade už hranicu 60 miliónov forintov (vyše 194.000 eur). Postihnutými lokalitami sú popri Budapešti najčastejšie Dunaújváros, Dunaföldvár a Segedín.

Viac ako 400 poistencov sa v súvislosti s pondelkovou búrkou obrátilo dnes do poludnia na poisťovňu Groupama. Takmer polovica z nich je z Peštianskej župy a celkové škody, ktoré nahlásili, sa približujú hranici 60 miliónov forintov. Táto poisťovňa však po pondelkovej prietrži mračien nad Budapešťou ráta s viac ako 1000 poistnými udalosťami.