Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Búrky spôsobili problémy na severe Nemecka

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

V priebehu dnešného popoludnia zasahovali hasiči v Magdeburgu viac ako 170-krát.

Kolín nad Rýnom/Magdeburg 22. júna (TASR) - Po severe Nemecka sa front extrémneho počasia - intenzívne búrky, krupobitie a prudký nárazový vietor - presunul aj do spolkových krajín Severné Porýnie-Vestfálsko a Sasko-Anhaltsko.

Meteorológovia vydali pre saskoanhaltskú krajinskú metropolu Magdeburg varovanie, ktoré sa týka vyvrátených stromov, zlomených konárov, uvoľnených strešných konštrukcií a iných predmetov, ktoré môžu ohroziť ľudí na uliciach mesta.

V priebehu dnešného popoludnia zasahovali hasiči v Magdeburgu viac ako 170-krát. Podľa slov ich hovorcu pre Stredonemecký rozhlas (MDR) potrvá táto situácia zrejme až do nočných hodín.

V meste je mnoho zaplavených pivníc, ochromená je železničná doprava na viacerých tratiach regiónu, tak napríklad z Magdeburgu do Braunschweigu, Wolfsburgu, Stendalu či Berlína. Počasie narušilo aj premávku MHD v Magdeburgu a viedlo aj k problémom v zásobovaní oblasti elektrickým prúdom.

Studený front zasiahol dnes aj Severné Porýnie-Vestfálsko; do tejto spolkovej krajiny dorazia od Západu večer ďalšie prudké búrky sprevádzané intenzívnymi zrážkami vrátane krupobitia a nárazovým vetrom o rýchlosti orkánu. Nebezpečenstvo hrozí podľa meteorológov až do nočných hodín.