Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Zahraničie

Búrky v Číne zabili najmenej sedem ľudí, niektorí vypadli z bytov

Obyvatelia a motocyklista prechádzajú ulicou počas búrky, ktorá sa prehnala centrálnou časťou v meste Nan-čchang, na východe Číny 2. apríla 2024. Foto: TASR/AP

Búrky, ktoré sa začali ešte v nedeľu, vážne poškodili desiatky domov a viac ako 800 ľudí bolo presídlených, uviedla v stredu štátna televízia CCTV.

Peking 3. apríla (TASR) - Silné búrky sprevádzané prudkým dažďom a krupobitím zabili tento týždeň vo východočínskej provincii Ťiang-si sedem ľudí. Tri obete vypadli zo svojich bytov vo výškovej budove, predpokladá sa, že ich odtiaľ strhol silný vietor. Píše o tom TASR, ktorá sa odvoláva na agentúru AP.

Búrky, ktoré sa začali ešte v nedeľu, vážne poškodili desiatky domov a viac ako 800 ľudí bolo presídlených, uviedla v stredu štátna televízia CCTV.

V nedeľu zahynuli v hlavnom meste provincie Nan-čchang štyria ľudia. Zo správy nebolo jasné, kedy a kde zahynuli ďalší traja, ale v utorok pri ďalšej silnej búrke zostali ľudia uväznení v zrútenom dome v tom istom meste. V nemocnici hospitalizovali podľa CCTV jedenásť ľudí.

Podľa správ čínskych médií zahynuli staršia žena s jej 11-ročným vnukom po páde z 20. poschodia, ako aj 60-ročná žena z 11. poschodia. Úrady vyšetrujú, ako k týmto incidentom došlo. Podľa správ médií ich mohol strhnúť silný vietor. Búrky poškodili aj úrodu na 5700 hektároch pôdy v provincii Ťiang-si, dodala CCTV.