Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 9. jún 2024Meniny má Stanislava
< sekcia Zahraničie

Bytovku v Tel Avive zasiahla raketa, zranila troch ľudí

Rakety sú odpaľované na Izrael z pásma Gazy, ako je vidieť z južného Izraela, v pondelok 23. októbra 2023. Foto: TASR/AP

Vojenská zložka islamistickej skupiny Hamas uviedla, že rakety na Tel Aviv vystrelila z pásma Gazy.

Tel Aviv 27. októbra (TASR) - Raketa odpálená palestínskymi militantmi v piatok zasiahla obytnú budovu v izraelskom Tel Avive. Jedného 20-ročného muža po útoku previezli so stredne ťažkými zraneniami do nemocnice, ďalšie dve osoby utrpeli ľahšie poranenia. TASR informuje na základe správ agentúr DPA a AP.

Na sociálnych sieťach sa objavili videá údajne zachytávajúce útok. Na záberoch vidieť horné poschodie budovy poškodené dopadom rakety, avšak podľa DPA nebolo možné bezprostredne overiť ich autenticitu.

Vojenská zložka islamistickej skupiny Hamas uviedla, že rakety na Tel Aviv vystrelila z pásma Gazy. V centre mesta sa rozzvučali varovné sirény a bolo počuť niekoľko tlmených výbuchov.

Izraelská vláda uvádza, že od začiatku konfliktu bolo na územie Izraela z pásma Gazy vystrelených viac ako 8000 rakiet. Väčšinu z nich však zachytil izraelský systém protiraketovej obrany, známy ako Železná kupola.