Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

Bývalého prezidenta Zemana hospitalizovali v nemocnici

Na archívnej snímke Miloš Zeman. Foto: TASR/AP

Zemanov dlhoročný hovorca Jiří Ovčáček pre Novinky.cz uviedol, že hospitalizácia by mala trvať približne týždeň a zdravotné problémy exprezidenta sú spojené s diabetom (cukrovkou).

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Praha 14. marca (TASR) - Bývalého českého prezidenta Miloša Zemana vo štvrtok hospitalizovali v motolskej nemocnici, potvrdila hovorkyňa nemocnice Pavlína Danková. TASR o tom informuje na základe správy z portálu Blesk.cz.

Exprezidentovi počas plánovaných vyšetrení lekári zistili nešpecifikované komplikácie a rozhodli sa preto pre hospitalizáciu. Zemanov dlhoročný hovorca Jiří Ovčáček pre Novinky.cz uviedol, že hospitalizácia by mala trvať približne týždeň a zdravotné problémy exprezidenta sú spojené s diabetom (cukrovkou).

Zemana hospitalizovali vo vážnom stave v októbri 2021, keď bol ešte prezidentom. V nemocnici strávil niekoľko týždňov a mal mať vážne problémy s pečeňou. Senátori si vtedy vyžiadali lekársku správu, podľa ktorej Zeman nebol schopný vykonávať svoje povinnosti.

Jeho stav sa však zlepšil a po 48 dňoch ho prepustili do domácej starostlivosti. Odvtedy má exprezident zavedenú vyživovaciu hadičku a používa invalidný vozík. Ako diabetik má neuropatiu, vážne poškodené nervy v nohách.