Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

George Bush senior strávi Vianoce v nemocnici

Na archívnej snímke z 11. mája 1989 je vtedajší americký prezident George H.W. Bush počas brífingu v Bielom dome vo Washingtone. Bývalého prezidenta USA Georgea H. W. Busha hospitalizovali v utorok 23. decembra 2014 kvôli dýchavičnosti v Metodistickej nemocnici v Houstone. Foto: TASR/AP

Bush je najstarším žijúcim bývalým americkým prezidentom.

Austin 25. decembra (TASR) - Bývalý americký prezident George H. W. Bush, ktorý má 90 rokov, zostáva napriek Vianociam v Metodistickej nemocnici v texaskom Houstone, kam ho prijali kvôli dýchavičnosti pred dvoma dňami. Informoval o tom dnes hovorca rodiny Jim McGrath.

Povedal, že Busha seniora hospitalizovali v utorok večer z preventívnych dôvodov a "má sa dobre", žiadne podrobnosti však neposkytol.

Bush je najstarším žijúcim bývalým americkým prezidentom. Má formu Parkinsonovej choroby, v dôsledku ktorej je odkázaný na invalidný vozík alebo motorizovaný moped.

V rovnakej Metodistickej nemocnici strávil 41. americký prezident pred dvoma rokmi sedem týždňov kvôli bronchitíde. V nemocnici sa Bush ocitol aj ako prezident ešte v roku 1991, keď bol uňho zaznamenaný nepravidelný rytmus srdca.

Svoje 90. narodeniny oslávil Bush v júni tohto roka tandemovým zoskokom padákom neďaleko svojho letného domu v štáte Maine. Odkedy odišiel z Bieleho domu oslávil najmenej troje svoje narodeniny zoskokom z lietadla.