Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Bývalý primátor Caracasu ušiel z domáceho väzenia do Kolumbie

Na archívnej snímke starosta Caracasu Antonio Ledezma Foto: TASR/AP

Caracas Antonio Ledezma bol z funkcie primátora odvolaný v roku 2015. Následne ho vzali do väzby a obvinili zo snáh o zosadenie prezidenta Nicolása Madura.

Caracas 17. novembra (TASR) - Bývalý primátor venezuelskej metropoly Caracas Antonio Ledezma ušiel z domáceho väzenia a v piatok legálne vstúpil na územie Kolumbie. Informovala o tom agentúra AP.

Podľa AP je táto kauza veľmi nepríjemná pre venezuelské bezpečnostné zložky, ktoré mali na starosti dohľad nad Ledezmom, jedným z najprominentnejších vodcov venezuelskej opozície.

Kolumbijský imigračný úrad vo svojom vyhlásení v piatok informoval, že Ledezma vstúpil na územie Kolumbie legálne, po moste Simona Bolívara, ktorý oddeľuje obe krajiny.

Ledezma bol z funkcie primátora Caracasu odvolaný v roku 2015. Následne ho vzali do väzby a obvinili zo snáh o zosadenie prezidenta Nicolása Madura. Po niekoľkých mesiacoch strávených vo vyšetrovacej väzbe Ledezmovi nariadili domáce väzenie.

Ledezma bol jedným z vodcov protivládnych protestov, ktoré sa vo Venezuele odohrali v roku 2014 a ktoré viedli k uväzneniu ďalších známych opozičných politikov vrátane Leopolda Lópeza, ktorý je naďalej v domácom väzení.