Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Neznámi ozbrojenci napadli dedinčanov, pri útoku zomrelo päť ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Útok sa odohral v regióne Sila neďaleko hraníc so Sudánom, kde prezident Idriss Déby v januári zrušil výnimočný stav v presvedčení, že násilie medzi znepriatelenými skupinami ustúpilo.

N'Djamena 7. marca (TASR) - Päť ľudí zahynulo pri útoku neznámych ozbrojencov, ku ktorému došlo vo vidieckej oblasti na východe Čadu, kde dochádza k potýčkam medzi domorodými roľníkmi a kočovnými pastiermi tiav. Informovala o tom v piatok agentúra AFP s odvolaním sa na miestne úrady.

Útok sa odohral v regióne Sila neďaleko hraníc so Sudánom, kde prezident Idriss Déby v januári zrušil výnimočný stav v presvedčení, že násilie medzi oboma znepriatelenými skupinami ustúpilo.

"Dedinčania sa včera večer (štvrtok 5. marca) vracali z trhu, keď na nich surovo spustili paľbu," uviedol guvernér regiónu Sila N'Dimabeal Boyalnar Gaucher. "Na rovnakom mieste sa po štyroch mesiacoch zopakoval rovnaký scenár," dodal pre AFP Gaucher.

Napätie medzi domorodými roľníkmi a pastiermi tiav na východe Čadu pretrváva už roky a niekedy prerastie do krvavých zrážok.