Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Cameron sľúbil viac peňazí na boj proti nenávistným trestným činom

Na snímke britský premiér David Cameron počas tlačovej konferencie v rámci summitu Európskej únie v Bruseli 28. júna 2016. Foto: TASR/AP

Cameron dnes vystúpil s prejavom v Dolnej snemovni parlamentu.

Londýn 29. júna (TASR) - Britský premiér David Cameron dnes prisľúbil viac peňazí na bezpečnosť, a to v rámci boja proti vlne nenávistných trestných činov, ku ktorým dochádza v ostrovnej krajine po kampani za vystúpenie Británie z Európskej únie. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Briti hlasovali v referende 23. júna za odchod z EÚ.

Cameron dnes vystúpil s prejavom v Dolnej snemovni parlamentu a povedal, že je žiaduce, aby "každý na všetkých stranách referendovej diskusie" jednoznačne odsúdil spomínané útoky.

Nezvyčajne búrlivá kampaň pred referendom sa čiastočne sústreďovala na prisťahovalectvo. Využívala aj plagát, ktorý znázorňoval stovky nebelošských migrantov cestujúcich Európou a obsahoval aj slová "Bod zlomu" (BREAKING POINT).

Národná rada policajných veliteľov uviedla, že počet nahlásených nenávistných trestných činov po referende prudko stúpol, a to až o 57 percent.

Medzi obeťami, ktoré nahlásili trestné činy obťažovania, sú Východoeurópania, moslimovia, Američania a Nemci. Nárast incidentov oni sami pripisujú tomu, že ľudia povzbudení víťazstvom v referende uvoľňujú svoj hnev.