Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Princezná Leia z Hviezdnych vojen - Carrie Fisherová zomrela

Na archívnej snímke Carrie Fisherová ako predstaviteľka princeznej Leie počas natáčania filmovej vesmírnej ságy Hviezdne vojny. Foto: TASR/AP

V Hviezdnych vojnách si zahrala po boku Harrisona Forda a Marka Hamilla.

Los Angeles 27. decembra (TASR) - Predstaviteľka princeznej Leie z filmovej vesmírnej ságy Hviezdne vojny, americká herečka Carrie Fisherová skonala dnes vo veku 60 rokov v nemocnici v Los Angeles, ktorej personál bojoval o jej život od hospitalizácie po masívnom infarkte. Ten utrpela v piatok 23. decembra na palube lietadla.

Informovali o tom americké médiá s odvolaním sa na hovorcu jej dcéry.

Herečke sa srdce zastavilo pätnásť minút pred pristátím lietadla, informoval v noci na Štedrý deň portál TMZ. Na palube bol medzi pasažiermi aj zdravotník, ktorý jej poskytol prvú pomoc. Po pristátí lietadla v piatok večer nášho času ju začali oživovať záchranári, ktorí jej pulz nahmatali až po pätnástich minútach. Následne ju previezli do nemocnice.

Carrie Fisherová sa v ostatnom čase venovala písaniu kníh. Infarkt ju postihol počas letu z Londýna, kde končila turné propagujúce jej knižnú novinku.

V Hviezdnych vojnách si zahrala po boku Harrisona Forda a Marka Hamilla. Minulý rok sa objavila aj v siedmej epizóde Hviezdne vojny: Sila sa prebúdza. Nedávno skončila nakrúcanie ôsmej epizódy, ktorá má byť v kinách uvedená budúci rok.

Dcéra niekdajšej hollywoodskej hviezdy strieborného plátna Debbie Reynoldsovej (84) a speváka Eddieho Fishera (1928-2010) si zahrala aj v ďalších známych filmoch ako napríklad Blues Brothers alebo Harry a Sally.