Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Terminál letiska vo Frankfurte po evakuácii znovu otvorili

Policajt hovorí k pasažierom v odletovej hale letiska vo Frankfurte nad Mohanom 31. augusta 2016. Časť Terminálu 1 na letisku v nemeckom meste Frankfurt nad Mohanom dnes evakuovali, keď do chránenej zóny vošiel človek bez absolvovania úplnej povinnej prehliadky. Foto: TASR/AP

Hovorkyňa spoločnosti Fraport dodala, že toto narušenie bezpečnosti bude viesť k meškaniu letov na letisku, kde majú hlavnú základňu nemecké aerolínie Lufthansa.

Frankfurt 31. augusta (TASR) - Letisko v nemeckom meste Frankfurt nad Mohanom znovu celé otvorili. Dnes dopoludnia totiž evakuovali časť Terminálu 1, keď do chránenej zóny vošla osoba bez absolvovania všetkých povinných prehliadok. Informovali o tom predstavitelia letiska, na ktorých sa odvolala tlačová agentúra AP.

Prevádzkovateľ najväčšieho letiska v krajine, spoločnosť Fraport, dnes v odkaze na Twitteri napísal, že letisko sa vrátilo k zvyčajným operáciám a narušenie prevádzky trvalo približne dve hodiny. Zo spomínanej časti terminálu preventívne evakuovali všetkých pasažierov a neskôr museli všetci znova prejsť bezpečnostnými kontrolami.

Spoločnosť Fraport uviedla, že incident spôsobil meškanie niekoľkých letov a že odporučila pasažierom, aby si situáciu okolo svojich letov preverili u svojich aerolínií.

Nemecká tlačová agentúra DPA zverejnila správu, že polícia prehľadala terminál, avšak nenašla žiadne bezpečnostné hrozby a do väzby vzala ženu, ktorá obídením bezpečnostnej kontroly poplach vyvolala.