Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Čečenská polícia zabila štyroch mužov, ktorí zaútočili na kostol

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pri zásahu komanda čečenských špeciálnych síl, ktorému podľa vlastných slov velil sám Kadyrov, zahynul aj jeden policajt.

Groznyj/Moskva 19. mája (TASR) - Čečenské bezpečnostné sily zlikvidovali štyroch ozbrojencov, ktorí v sobotu zaútočili na Kostol archanjela Michala v centre čečenskej metropoly Groznyj, patriaci ruskej pravoslávnej cirkvi. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie čečenského lídra Ramzana Kadyrova.

Pri zásahu komanda čečenských špeciálnych síl, ktorému podľa vlastných slov velil sám Kadyrov, zahynul aj jeden policajt.

Podľa Kadyrova mali ozbrojenci v úmysle prepadnúť veriacich, ktorí sa v tom čase v kostole nachádzali, a niektorých zobrať ako rukojemníkov. Príslušníci bezpečnostných síl však všetkých štyroch zastrelili. Pri zásahu zahynul aj jeden policajt a jeden civilista utrpel zranenia.

Za takmer všetkými podobnými útokmi, ku ktorým v minulosti v Čečensku došlo, stáli islamskí radikáli.

Bývalý islamistický povstalec Kadyrov je prezidentom Čečenska od roku 2007. V marci 2016 ho ruský prezident Vladimir Putin poveril pokračovaním vo funkcii, no súčasne varoval, že v prevažne moslimskom Čečensku musia byť prísne dodržiavané ruské zákony.