Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Celoštátne hľadaného muža zatkli na koncerte Metallicy v Moskve

Na snímke bubeník americkej heavymetalovej skupiny Metallica Lars Ulrich. Foto: TASR/AP

Metallica vystúpila v Moskve v rámci svojho svetového turné WorldWired, ktorého tohtoročná európska časť sa začala v máji v Lisabone.

Moskva 22. júla (TASR) - Ruská polícia zatkla v nedeľu muža, ktorý bol na federálnom zozname hľadaných osôb, a to počas koncertu americkej skupiny Metallica v Moskve. Informovala o tom v pondelok tlačová agentúra TASS s odvolaním sa na zdroj blízky príslušným bezpečnostným úradom.

"Polícia zadržala 33-ročného návštevníka zo Samary na koncerte Metallicy na štadióne Lužniki. Muž sa nachádzal na federálnom zozname hľadaných osôb. Bol identifikovaný a zatknutý vďaka systému rozpoznávania tvárí, ktorý nedávno nainštalovali na mnohých verejných miestach v Moskve," vysvetlil zdroj.

Zadržaný sa narodil v Tomskej oblasti a neskôr sa presťahoval do Samary, kde sa dostal do pozornosti bezpečnostných orgánov na základe podozrenia z trestnej činnosti. Následne sa muž premiestnil do Moskvy, kde bol zadržaný.

Tlačová kancelária moskovskej polície incident potvrdila. "Mestská polícia zadržala muža narodeného v roku 1986, ktorý bol na federálnom zozname hľadaných osôb na základe článku 163 ruského trestného zákonníka, v športovom komplexe Lužniky," uviedol pre TASS policajný hovorca.

Metallica vystúpila v Moskve v rámci svojho svetového turné WorldWired, ktorého tohtoročná európska časť sa začala v máji v Lisabone. Metalová formácia hrala v Rusku po šiesty raz; naposledy v auguste 2015. Metallica zavítala do krajiny po prvý raz v roku 1991.