Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Zahraničie

Centrom severonemeckého Wismaru pochodovali v sobotu v noci extrémisti

Vyšetrovanie okolností pre podozrenie z porušenia platnej legislatívy, konkrétne zákona o zhromažďovaní, je v plnom prúde.

Wismar 27. mája (TASR) - O poriadny rozruch v severonemeckom prístavnom meste Wismar v spolkovej krajine Meklenbursko-Predpomoransko sa v sobotu v neskorých večerných hodinách postarali účastníci fakľového pochodu jeho ulicami, pravdepodobne členovia ultrapravicového zoskupenia Nesmrteľní (Die Unsterblichen).

Ako dnes oznámila miestna polícia, asi tri-štyri desiatky v čiernom odetých ľudí s bielymi maskami na tvárach a fakľami v rukách prešli v sobotu okolo 23.00 hod centrom Wismaru. Keď na miesto dorazili ochrancovia poriadku, účastníci nepovolenej akcie zmizli.

Vyšetrovanie okolností pre podozrenie z porušenia platnej legislatívy, konkrétne zákona o zhromažďovaní, je v plnom prúde.

Polícia naposledy začiatkom marca zasahovala v Dolnom Sasku a Hamburgu voči tomuto zoskupeniu, respektíve realizovala domové prehliadky u 17 predpokladaných extrémistov.

Podobné fakľové pochody realizovali Nesmrteľní podľa informácií exekutívy už vo viac ako 20 mestách spolkovej republiky.