Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Centrom tureckej Ankary otriasla explózia, útočili dvaja atentátnici

Tureckí policajti a bezpečnostné jednotky uzatvárajú oblasť po výbuchu v Ankare 1. októbra 2023. Dvaja samovražední atentátnici útočili v nedeľu v centre tureckej metropoly Ankara v blízkosti sídla parlamentu a ministerstva vnútra. Jeden z nich sa odpálil a druhý zahynul pri následnej prestrelke s políciou, informuje TASR podľa správy agentúry AP. Obaja atentátnici sa na miesto útoku doviezli na osobnom aute. Foto: TASR/AP

Turecké ministerstvo vnútra označilo výbuch za "teroristický útok".

Ankara 1. októbra (TASR) - Dvaja samovražední atentátnici útočili v nedeľu v centre tureckej metropoly Ankara v blízkosti sídla parlamentu a ministerstva vnútra. Jeden z nich sa odpálil a druhý zahynul pri následnej prestrelke s políciou, informuje TASR podľa správy agentúry AP.

Obaja atentátnici sa na miesto útoku doviezli na osobnom aute. Minister vnútra Ali Yerlikaya spresnil, že pri prestrelke utrpeli ľahké zranenia aj dvaja policajti. Útok sa odohral len niekoľko hodín predtým, ako mal v parlamente, ktorý v nedeľu zasadne prvýkrát po letnej prestávke, s prejavom vystúpiť turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

Yerlikaya na sociálnej sieti X uviedol, že išlo o teroristický útok na ministerstvo vnútra, keďže sa atentátnik odpálil práve pri vstupe do jeho budovy a niekoľko stoviek metrov od vstupu do parlamentu, píše DPA. Centrum Ankary po explózii uzavreli.