Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Zahraničie

Česi môžu stávkovať, koľko peňazí polícia nájde u Ratha

Česká stávková kancelária vypísala kurzy na to, koľko peňazí sa u Ratha nájde a kde budú ukryté. Foto: ifortuna.cz

Ak by stavili na to, že Rath ich ukryl do škatule od pračky a skutočne by sa tam do 20. mája našli, stávkujúci by vyhral až 12-násobok vkladu.

Bratislava 16. mája (TERAZ.sk) - Stredočeský hajtman a poslanec ČSSD David Rath, sa už stal aj hviezdou internetu. Česká stávková kancelária Fortuna totiž vypísala kurzy na to, koľko peňazí u neho v byte a kacelárií polícia nájde a tiež na to, kde budú skryté. Ak si tipjúci vsadí, že peniaze budú ukryté v krabici od topánok, vyhrá 1,3 násobok svojho vkladu, ale ak by stavili na to, že Rath ich ukryl do škatule od pračky a skutočne by sa tam do 20. mája našli, stávkujúci by vyhral až 12-násobok vkladu.

Zatiaľ polícia našla u Ratha tridsať miliónov českých korún. Boli v jeho dome v úkryte pod podlahou.
Ratha zatkla protikorupčná polícia v pondelok v noci so siedmimi miliónmi Kč v škatuli od vína a obvinila ho z prijatia úplatku.

Poslanec vydal v utorok večer vyhlásenie, v ktorom poprel, že by vedome prijal úplatok. Vyhlásil, že ide o dobre pripravenú spoločenskú likvidáciu jeho ako politika, pretože na návšteve dostal zabalenú škatuľu s vínom. Zásahové komando v nej na jeho počudovanie našlo sedem miliónov Kč.

David Rath sa mediálne preslávil viackrát, ale Slováci si ho pamätajú najmä vďaka facke, ktorú mu dal vtedajší podpredseda ODS Miroslav Macek v máji 2006 na zjazde stomatológov.