Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Česká polícia navrhla obviniť Američana zo štvornásobnej vraždy

Kevin Dahlgren Foto: facebook.com

Za vraždu príbuzných mu hrozí doživotie. Dahlgren je vo väzbe v Brne-Bohuniciach, napísala dnes na svojej internetovej stránke spravodajská televízia ČT24.

Brno 21. marca (TASR) - Česká polícia ukončila vyšetrovanie kauzy Američana Kevina Dahlgrena a Krajskej prokuratúre v Brne odovzdala spis s návrhom na podanie obžaloby. Za vraždu štyroch príbuzných mu hrozí doživotie. Dahlgren je vo väzbe v Brne-Bohuniciach, napísala dnes na svojej internetovej stránke spravodajská televízia ČT24.

Podľa kriminalistov je nepochybné, že Dahlgren rodinu zavraždil. Na jeho šatách sa našla krv obetí, na mieste činu ho v približnom čase vraždy videla poštárka aj upratovačka. Pochybnosti vládnu ohľadom motívu. Podľa policajného spisu ale v rodine pred vraždou panovali nezhody a strach.

Američan je podozrivý z toho, že v roku 2013 v obci Ivanovice zavraždil svoju sesternicu, jej manžela a dvoch synov. V rodine býval niekoľko týždňov, v Česku sa živil ako učiteľ angličtiny. Po čine odišiel do Viedne na letisko a vrátil sa za oceán, kde ho krátko po pristátí zadržala FBI.

Podľa znaleckého posudku bol Dahlgren v čase vraždy príčetný. Američan ale vinu odmieta. Tvrdí, že si šiel zabehať a príbuzné po návrate našiel mŕtve. Podľa vlastných slov spanikáril, a preto utiekol.

O vydaní rokovali Spojené štáty a Česká republika dva roky. Dahlgren sa stal vôbec prvým Američanom, ktorého USA vydali českej justícii na stíhanie. Do Česka sa vrátil v sprievode FBI vlani na konci augusta.