Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Česká polícia zatkla gang, ktorý kradol autá v ČR, SR a Rakúsku

Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Medzi kradnutými autami boli najmä luxusné modely BMW, audi, mercedesov a seatov, v jednom prípade ukradli Porsche Cayenne a Aston Martin.

Bratislava/Brno 21. septembra (TASR) - Zásahová jednotka policajtov z južnej Moravy pozatýkala členov gangu, ktorý sa špecializoval na krádeže a legalizáciu luxusných vozidiel v Česku, Rakúsku a na Slovensku.

Policajti zatýkali zločincov na južnej Morave a na Vysočine, uviedla dnes policajná hovorkyňa Petra Vedrová pre tlačovú agentúru Mediafax.

Skupina 14 páchateľov ukradla a neskôr legalizovala 24 automobilov. Škody pri prvých desiatich autách sú osem miliónov českých korún, pri ďalších 14 vozidlách nie je ešte škoda vyčíslená. Mediafax o tom informoval kriminalista Roman Idrný. Pripustil, že počet ukradnutých áut nie je konečný. Dodal, že policajtom sa podarí odhaliť a dokázať približne desatinu tejto trestnej činnosti.

Medzi kradnutými autami boli najmä luxusné modely BMW, audi, mercedesov a seatov, v jednom prípade ukradli Porsche Cayenne a Aston Martin.

Gang zlodejov a podvodníkov následne kradnuté autá legalizoval pomocou falšovaných technických preukazov a dokladov. Využíval pritom španielske a talianske doklady. Skupina bola dobre zorganizovaná a policajti sa domnievajú, že kradla autá približne rok.

Policajti pozatýkali členov skupiny v priebehu utorka predovšetkým na južnej Morave v regióne Pelhřimova, v Jihlave a Prahe. Muži neboli ozbrojení, ale podľa podozrenia polície sa zúčastňovali na násilnej trestnej činnosti. Traja zo zločincov sú vo väzbe, pretože majú za sebou závažnú trestnú minulosť. Mužom hrozí tri až osem rokov väzenia.