Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Česká polícia zverejnila nové video z pumpy, kde zavraždili predavačku

Ilustračné foto. Foto: TASR/KR PZ v Trnave

Lúpežné prepadnutie sa odohralo v noci na pondelok o 02.36 h, keď maskovaní lupiči vbehli na pumpu a jeden z nich mal pištoľ, z ktorej vystrelil.

Praha 5. decembra (TASR) - Stredočeskí kriminalisti zverejnili v stredu nový videozáznam z čerpacej stanice v obci Nelahozeves v okrese Mělník, kde bola v pondelok zavraždená 58-ročná predavačka. Policajti preverujú asi 100 poznatkov od občanov. Hľadajú však ďalších svedkov, predovšetkým vodičov, informoval spravodajský server Novinky.cz.

Hovorca polície Zdeněk Chalupa požiadal, aby sa prihlásili svedkovia, ktorí tak ešte neurobili. Predovšetkým vodiči, ktorí sa medzi druhou a treťou hodinou ráno nachádzali v spomínanej lokalite a prípadne si všimli podozrivé okolnosti, napríklad neznáme vozidlo a cudzie osoby. Detektívi majú záujem hlavne o záznamy z kamier áut prechádzajúcich v tom čase po ceste číslo 608.

Lúpežné prepadnutie sa odohralo v noci na pondelok o 02.36 h, keď maskovaní lupiči vbehli na pumpu a jeden z nich mal pištoľ, z ktorej vystrelil. Počas minúty z predajne odišli a 58-ročnú predavačku našli neskôr svedkovia. V utorok kriminalisti uviedli, že podozrivými sú zrejme muž a žena.

Nové video zachytáva lupičov, ako vbiehajú na čerpaciu stanicu a potom utekajú preč. Podozriví odniesli podľa zverejneného videa aj niekoľko škatúľ. Čo presne ulúpili, nechcel hovorca polície s ohľadom na vyšetrovanie špecifikovať. Kriminalisti dvojicu podozrievajú z trestného činu vraždy, za ktorý jej hrozí až výnimočný trest.



Na zázname z čerpacej stanice, ktorý polícia zverejnila v pondelok, je vidieť, ako jeden z páchateľov prichádza do predajne, naťahuje strelnú zbraň a niekam mieri. Následne niekam odchádza a jeho kumpán ide za pult prehľadávať stôl, odkiaľ vezme nejaké veci. Druhý páchateľ vybehne z kancelárie so škatuľou a obaja utekajú z miesta činu.

Ľudia z okolia na predavačku spomínajú ako na veľmi pozitívnu ženu. Všetkých správa o jej násilnej smrti zaskočila. "Poznal som ju dlho. Vždy sa na pumpe usmievala, a keď mohla, pomohla," uviedol jeden z pravidelných zákazníkov prepadnutej čerpacie stanice. V tom, že bola predavačka nesmierne obetavá, sa s ním zhoduje tiež niekoľko ďalších obyvateľov z okolia, dodali Novinky.cz.