Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Meteorológovia v Česku varujú pred silným mrazom

Ilustračné foto, Praha Foto: TASR/AP

Varovanie sa týka časti východných Čiech a severovýchodnej Moravy.

Praha 3. januára (TASR) - Český hydrometeorologický ústav vydal dnes varovanie pred silným mrazom, ktoré sa týka časti východných Čiech a severovýchodu Moravy. Výstraha platí od dneška od 16.00 h SEČ do pondelka 10.00 h SEČ. Informoval o tom spravodajský portál Novinky.cz.

Varovanie sa týka okresu Náchod v Královohradeckom kraji a troch krajov na Morave - Olomouckého, Moravskosliezskeho a Zlínskeho. Platí pre okresy Bruntál, Jeseník, Opava, Ostrava, Nový Jičín, Frýdek Místek a tiež pre vsetínsky, zlínsky, kroměřížsky a prostějovský okres.

Mráz postihol tieto oblasti už v noci nadnes, keď v Krkonošiach v regióne Broumovsko klesla teplota k mínus 14 stupňov Celzia. V Moravskosliezskom kraji namerali 12 stupňov pod nulou.

V noci na pondelok by malo byť v regióne Broumovsko až 12 stupňov pod nulou, na východe Zlínskeho kraja až 15 stupňov pod bodom mrazu. Podobne mrazivo bude takisto v Moravskosliezskom kraji, kde môže teplota v údoliach klesnúť až na mínus 16 stupňov Celzia.

Od pondelka 10.00 h platí až do odvolania varovanie pred poľadovicou, ktorá hrozí na celom území Plzenského kraja.

Dopravu v Plzenskom a Karlovarskom kraji navyše sťažuje sneženie. Vodiči by preto mali jazdiť so zvýšenou opatrnosťou, upozornil portál Novinky.cz.