Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Česká vláda pošle 40 miliónov korún na pomoc utečencom v Jordánsku

Jordánsky vojak nesie sýrske deti pri meste Ruwajšíd, ktoré sa nachádza 240 km východne od jordánskeho hlavného mesta Ammán pri hraniciach so Sýriou a Irakom, 10. septembra 2015. Vo štvrtok 10. septembra prekročilo sýrsko-jordánske hranice 199 utečencov, uviedol pre AP jordánsky pohraničný vojak. Foto: TASR /AP

Za peniaze by sa malo postaviť zhruba 456 ubytovacích jednotiek, ďalších 3500 z týchto zdrojov opravia.

Praha 31. augusta (TASR) - Česká vláda venuje 40 miliónov korún (v prepočte zhruba 1,5 milióna eur) na zlepšenie podmienok v utečeneckom tábore Azrak v Jordánsku. Oznámil to dnes na Twitteri český premiér Bohuslav Sobotka.

Príslušný návrh z dielne ministerstva vnútra ČR, schválil dnes kabinet premiéra Sobotku; peniaze sú určené na výstavbu a opravy ubytovacích jednotiek pre utečencov, napísal český spravodajský server Novinky.cz.

"Pomáhame s riešením migrácie. Vláda schválila pomoc 40 miliónov korún pre utečenecký tábor Azrak v Jordánsku. Peniaze pôjdu na ubytovanie pre 2280 utečencov," informoval na Twitteri český premiér.

Za peniaze by sa malo postaviť zhruba 456 ubytovacích jednotiek, ďalších 3500 z týchto zdrojov opravia. Zo sumy by sa mala tiež vystavať prístupová cesta do tábora, ktorá tam momentálne chýba.

"Má to dopomôcť k znesiteľnejšiemu pobytu v tábore," podotkla na margo tohto rozhodnutia česká ministerka práce a sociálnych vecí Michaela Marksová. Cieľom je, aby utečenci mohli zostať v tábore a neutekali do Európy.