Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

V Česku sa na priehrade potopila loď s takmer 60 cestujúcimi

Ilustračné foto. Foto: BSK

Loď bola pravdepodobne preťažená.


Praha 30. júla (TASR) - Českí hasiči a záchranári zasahovali dnes popoludní na priehrade Slapy v Stredočeskom kraji, kde sa potopila loď s pravdepodobne až 60 ľuďmi na palube. Tí sa našťastie dostali v poriadku na breh a hasiči vyčerpali vodu z potopenej kompy, ktorú následne vytiahli z vody. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz.

Podľa policajného hovorcu Jakuba Vinčálka sa loď potopila pri oblasti Živohošť.

Hasiči vyrazili do obce Chotilsko pred 14.30 h popoludní. "Boli tam tri naše jednotky a vodná záchranná služba. Na lodi malo byť asi 50 až 60 ľudí. Loď bola pravdepodobne preťažená," povedala pre server Novinky.cz hovorkyňa hasičov Vladimíra Kereková.

Pred 15.00 h sa všetci ľudia dostali na breh. "Plavidlo bolo celé pod vodou, hasiči z neho vyčerpali pomocou dvoch čerpadiel vodu a dostali ho na hladinu. Následne ho pritiahli k brehu," doplnila Kereková.

Na miesto incidentu letel tiež vrtuľník záchrannej služby, ktorý nakoniec nebol potrebný. "Nemám informáciu o tom, že by bol niekto nezvestný. Nikoho sme nemuseli ošetrovať," povedala pre Novinky.cz hovorkyňa záchranárov Petra Effenbergerová.