Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Silný vietor strhával Čechách strechy a lámal stromy

Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

V oblasti horského hotela Luční Bouda v Krkonošiach zaznamenali nadránom aj slabé sneženie. Snehový poprašok sa však zakrátko roztopil.

Praha 22. októbra (TASR) - Väčšinu územia Českej republiky zasiahol v noci nadnes silný vietor a nárazmi 70-90 kilometrov za hodinu. Na vrcholoch Šumavy a Krušných hôr meteorológovia zaznamenali náraz v sile orkánu s rýchlosťou 125 km/h, oznámil dnes Český rozhlas.

Hasiči v Plzenskom, Juhočeskom, Juhomoravskom, Olomouckom a Zlínskom kraji museli uskutočniť desiatky zásahov, počas ktorých odstraňovali najmä vyvrátené stromy, spadnuté konáre a strhnuté strechy a uvoľňovali zablokované lokálne cesty a železničné trate.

V okrese Domažlice v blízkosti nemeckých hraníc narazil do stromu ležiaceho na trati nákladný vlak. Celý incident sa však zaobišiel bez zranení, uviedol spravodajský server Novinky.cz.

Podľa informácií Českej televízie v oblasti horského hotela Luční Bouda v Krkonošiach zaznamenali nadránom aj slabé sneženie. Snehový poprašok sa však zakrátko roztopil.