Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

Matku obvinili z vraždy troch novorodencov, upozornil na ňu gynekológ

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Telá detí polícia objavila vo štvrtok večer v pivnici ich rodinného domu vo Vlasaticiach v okrese Brno-vidiek.

Vlasatice 19. júla (TASR) - Z vraždy troch novorodencov dnes česká polícia obvinila ich 31-ročnú matku, ktorá sa k činu priznala. Zdôvodnila ho neutešenou finančnou situáciou. Rodina vychováva dve školopovinné deti a má státisícové dlhy. Žena sa obávala, že prídu o strechu nad hlavou.

"Kriminalisti ženu obvinili zo zvlášť závažného zločinu vraždy, za ktorý jej v tomto prípade hrozí až doživotný trest odňatia slobody," citoval server iDNES.cz hovorkyňu polície Petru Vedrovú.

Telá detí polícia objavila vo štvrtok večer v pivnici ich rodinného domu vo Vlasaticiach v okrese Brno-vidiek. Políciu upozornil na ženu gynekológ, ktorého počas tehotenstva navštevovala. Niekedy v máji porodila a dievčatko usmrtila, gynekológovi však tvrdila, že zomrelo v pôrodnici. Nepozdávalo sa mu to, pretože podľa neho bol plod životaschopný a keď si jej slová preveroval, zistil, že v žiadnej nemocnici nerodila.

Druhé dve deti, dvojičky, žena porodila a usmrtila vlani.

Partner matky tvrdí, že on o ničom nevedel. Žena povedala, že tehotenstvá pred ním skrývala.

Manželia sú v insolvenčnom registri s dlžobami vyše 800.000 korún, ktoré nevedeli riešiť. Pred rokom požiadali o osobný bankrot, súd im ho však neschválil. Ich žiadosti vyhovel až začiatkom tohto mesiaca. Obaja rodičia pracujú a chceli dlhy splácať aj s pomocou priateľov a rodiny, aby neprišli o rozostavaný rodinný dom.