Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Česká polícia dostala cudzinca zo strechy divadla.Vyjednávali 15 hodín

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Muž na okoloidúcich hádzal tehly a kamene. Vyjednávača k sebe nepustil. Jedlo, cigarety a pitie mu priniesli zamestnanci z budovy, ktorých k sebe pustil.

Praha 10. júna (TASR) - Českým policajtom sa vo štvrtok neskoro večer po zhruba 15 hodinách vyjednávania podarilo dostať z veže skladu Národného divadla cudzinca, ktorý sa na strechu budovy dostal ešte vo štvrtok ráno. Informoval o tom v noci nadnes spravodajský server Novinky.cz.

Muž na okoloidúcich hádzal tehly a kamene. Krátko pred 23.00 h sa policajti napokon dostali na vežičku skladu a muža spacifikovali paralyzérom. Cudzinec nikoho nezranil, spôsobil však zrejme veľké škody na majetku.

"Oznámenie o mužovi na streche skladu Národného divadla sme prijali už o 8.17 h. Pred policajtmi vyliezol na vežičku, z ktorej odmietal zliezť. Na miesto preto prišli tiež vyjednávači," povedala Novinkám hovorkyňa polície Iveta Martínková.

Budova na Viničnej ulici v Prahe 2 s vežou a cimburím sa používa ako sklad dekorácií, nábytku a kostýmov českého Národného divadla.

Na muža sa sťažovali okoloidúci, na ktorých mal predtým do priľahlej ulice hádzať tehly. Muž je pravdepodobne cudzinec, s policajtmi hovoril po anglicky a rusky. Čo ho k jeho správaniu motivovalo a prečo vyliezol na strechu, dosiaľ nie je jasné.

Vyjednávača k sebe muž nepustil. Jedlo, cigarety a pitie mu priniesli zamestnanci z budovy, ktorých k sebe pustil.

Muž spôsobil odhadovanú škodu 100.000 Kč. Za poškodzovanie cudzieho majetku by ho mohlo čakať aj trestné stíhanie.

Podľa internetového vydania denníka Blesk je muž zrejme občanom Litvy alebo Ukrajinec.