Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

Násilníckych Slovákov zadržali po prepade dvojice v Uherskom Hradišti

Ilustračné foto Foto: TASR

Za konfliktom, po ktorom pre podozrenie z trestných činov poškodenia cudzej veci a výtržníctva zadržali štyroch útočníkov vo veku 27-46 rokov, boli zrejme peňažné spory.

Praha/Uherské Hradište 21. mája (TASR) - V centre Uherského Hradišťa pri hoteli Grand sa v pondelok popoludní začali dramatické scény, ktoré eskalovali neskôr útokom slovenského gangu na dvojčlennú mužskú posádku vozidla typu Audi z okolia Zlína pri miestnej čerpacej stanici.

Za konfliktom, po ktorom pre podozrenie z trestných činov poškodenia cudzej veci a výtržníctva zadržali štyroch útočníkov vo veku 27-46 rokov, boli zrejme peňažné spory, informoval dnes internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na hovorcu miestnej polície Aleša Mergentala.

Podľa jeho slov štyridsiatnik z okolia Zlína s mladším spolujazdcom dorazili najskôr na dohovorenú schôdzku, ale už krátko po príchode ich v aute obkolesila skupina mužov. Prepadnutý muž okamžite telefonicky alarmoval políciu, ktorú informoval, že uniká smerom k čerpacej stanici zo strachu pred skupinou mužov, ktorí mu zrejme zničili jednu pneumatiku.

Ešte skôr ako dorazili do tejto lokality policajné hliadky, vyskákali tam z troch áut prenasledovatelia s teleskopickými obuškami a drevenými násadami v rukách, ktorí začali rozbíjať okná na automobile dvojice. Keď však začuli húkanie blížiacich sa policajných vozidiel, naskákali do automobilov a opustili dejisko konfliktu.

Policajtom sa pri následnom pátraní podarilo zadržať posádky dvoch z týchto vozidiel, v ktorých objavili aj obušky, čiernu kuklu a plynovú pištoľ. Posádke tretieho automobilu sa podarilo ujsť.

Dvaja prepadnutí vyviazli bez zranení, na ich vozidle je škoda za asi 200.000 Kč.

Kriminalisti pracujú ešte na objasnení všetkých aspektov kauzy.