Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

I. Bartošovej k smrti nikto nepomáhal, opitá nebola - oznámila polícia

Na snímke Iveta Bartošová. Foto: TASR/ František Iván

Policajti vypočuli desiatky ľudí a svedkov, ktorí mali vzťah k miestu činu aj k samotnej speváčke.

Praha 1. augusta (TASR) - Pražská polícia zverejnila dnes závery vyšetrovania smrti speváčky Ivety Bartošovej - na jej úmrtí sa nepodieľala žiadna ďalšia osoba ani jej nikto k samovražde nepomáhal. Speváčka nebola pod vplyvom alkoholu v čase, keď sa rozhodla zomrieť. Vyšetrovateľ preto prípad vo štvrtok odložil, informoval český spravodajský portál Novinky.cz.

Vyšetrovanie a znalecké skúmanie ukázali, že Bartošová 29. apríla odišla sama a dobrovoľne z domu v pražskej mestskej časti Uhříněves k rybníku, potom k železničnej trati. Rušňovodič, ktorý išiel smerom na mesto Benešov, polícii opísal, že zbadal človeka na koľajisku, okamžite použil rýchlobrzdu a začal trúbiť. Chodec však podľa jeho slov zareagoval tak, že sa uložil krížom cez koľajisko.

Rušňovodič už nemohol zrážke zabrániť a vlak do ležiaceho tela narazil. Kriminalisti na mieste okamžite zisťovali totožnosť zosnulej, keď nadobudli podozrenie, že by mohlo ísť o speváčku Ivetu Bartošovú. Nasledovala analýza vzorky DNA, ktorá potvrdila totožnosť speváčky. Po prehľadaní miesta činu bolo telo prevezené do Ústavu súdneho lekárstva na pitvu, informovala o postupe vyšetrovateľov policajná hovorkyňa Andrea Zoulová.

Vyšetrovanie neodhalilo, že by sa na smrti podieľala iná osoba, ani ďalšie skutočnosti, ktoré by viedli k podozreniu zo spáchania trestného činu. Policajti vypočuli desiatky ľudí a svedkov, ktorí mali vzťah k miestu činu aj k samotnej Ivete Bartošovej.

Na tele Bartošovej neboli žiadne stopy po sebaobrane či napadnutí. Policajná hovorkyňa informovala, že bezprostrednou príčinou smrti bolo drvivé zranenie hlavy, drvivé zranenie chodidla, drobné odreniny a podkožné krvné výrony - tieto zranenia vznikli pôsobením tupého násilia veľkej intenzity, čo možno dobre vysvetliť tak, že ju prešli kolesá vlakovej súpravy s následným šmyknutím tela.

Toxikologický rozbor ukázal, že speváčka nebola pod vplyvom alkoholu ani iných prchavých látok, napísal web Novinky.cz.