Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Schwarzenberg neverí až toľko sebe, verí však svojim ľuďom

Karel Schwarzenberg Foto: TASR/Michal Svítok

Vyhlásil to dnes po tom, ako krátko po zatvorení volebných miestností prišiel do svojej volebnej centrály v pražskom Divadle Archa.

Praha 12. januára (TASR) – Kandidát na prezidenta ČR Karel Schwarzenberg neverí veľmi sebe, stopercentne však verí svojmu tímu.

Vyhlásil to dnes po tom, ako krátko po zatvorení volebných miestností prišiel do svojej volebnej centrály v pražskom Divadle Archa a zodpovedal tradičnú novinársku otázku, ako vidí svoje šance.

Zástupcov médií tiež uistil, že nie je nervózny a náladu má normálnu. "Som úplne pokojný, žiadna nervozita. Prečo by som mal byť nervózny? Buď to dopadne tak, alebo onak," povedal pokojne.

Následne sa presunul do kaviarenskej časti, kde si zapálil svoju obľúbenú fajku a v spoločnosti spolupracovníkov vo svetle bleskov rozoberal aj piatkovú drobnú dopravnú nehodu, ktorej bol účastníkom po tom, ako v prezidentských voľbách odovzdal svoj hlas.



Prvé kolo historicky prvej priamej voľby prezidenta ČR sa skončilo dnes o 14.00 h. Sprevádzal ho až nečakaný záujem verejnosti. Priebeh hlasovania nenarušili významnejšie incidenty, na mnohých miestach ho charakterizovala pozitívna atmosféra a vysoká volebná účasť, možno najvyššia v uplynulých desaťročiach.

Volební komisári informovali v priebehu ostatných hodín o pokračujúcom veľkom záujme o hlasovanie, do ktorého sa dnes, krátko pred poludním, zapojilo i mnoho mladých ľudí. Zriedkavosťou neboli lokality, v ktorých už dve hodiny pred uzavretím volebných miestností prekročila účasť hranicu 60, ba i 70 percent. V celoštátnom priemere sa však predpokladá asi 60-percentná účasť.