Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Zahraničie

Český prezident má poškodený meniskus, operovať ho zatiaľ nebudú

Český prezident Miloš Zeman Foto: TASR/Martin Baumann

Miloš Zeman bude musieť v nasledujúcich týždňoch obmedziť hlavne cesty, a to predovšetkým do zahraničia. Na zranenú nohu nedokáže došliapnuť.

Praha 30. októbra (TASR) - Zranenie kolena prezidenta ČR Miloša Zemana je vážnejšie, ako sa lekári pôvodne domnievali.

Popoludní musela ísť hlava štátu opäť do nemocnice, kde sa podrobila CT vyšetreniu. Lekári následne zistili, že má poškodený meniskus. Znamená to, že český prezident bude musieť v nasledujúcich týždňoch obmedziť svoj program.

Zeman navštívil po prvý raz so zranením kolena Fakultnú nemocnicu v Prahe-Motole dnes ráno. V starostlivosti lekárov bol asi dve hodiny a potom odcestoval do letného prezidentského sídla na zámku v Lánoch.

Zranenie si najvyšší český predstaviteľ privodil v noci nadnes, keď išiel na toaletu, informoval internetový server iDNES.cz.

Ako uviedol minister zdravotníctva ČR v demisii Martin Holcát pre denník Mladá fronta DNES, Zeman bude musieť v nasledujúcich týždňoch obmedziť hlavne cesty, a to predovšetkým tie do zahraničia. Na zranenú nohu nedokáže došliapnuť. Operáciu si však zranenie nevyžaduje, dodal.

Podľa jeho slov bol Zeman v podvečer už v lepšej kondícii a v dobrej nálade, vo štvrtok sa však kvôli jeho zdravotnému stavu opäť stretnú členovia lekárskeho konzília.

Zeman má cukrovku, vlani v lete absolvoval operáciu sivého očného zákalu, ešte predtým vo februári operáciu šľachy v palci ľavej nohy a v tomto roku zubnú operáciu.