Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Zahraničie

Český súd potvrdil doživotie pre ženu, ktorá zavraždila svoje 4 deti

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Predseda senátu Jiří Lněnička vysvetlil, že odvolací súd sa priklonil k záverom znalcov. Tí označili konanie ženy za rozšírenú samovraždu.

Praha 19. septembra (TASR) - Vrchný súd v Prahe potvrdil dnes trest doživotného väzenia pre 37-ročnú vrahyňu, ktorá pred rokom v rodinnom dome v Širokom Dole na Svitavsku zavraždila svoje štyri deti.

O podmienečné prepustenie bude môcť požiadať najskôr po 20 rokoch.

Predseda senátu Jiří Lněnička vysvetlil, že odvolací súd sa priklonil k záverom znalcov. Tí označili konanie ženy za rozšírenú samovraždu.

"Nehrozí, že by po prípadnom prepustení v násilnom konaní pokračovala. Útok obrátila proti sebe a vlastnej rodine v zúfalej situácii," citoval sudcu server Novinky.cz.

Žena v obave, že ju partner opustí a úrady jej zoberú deti, 2. septembra 2011 podrezala svojho dvojmesačného syna, najstaršieho osemročného udusila a dve ďalšie deti zabila osobitne surovým spôsobom, vykrvácali v dôsledku bodných a rezných poranení. Potom sa sama pokúsila o samovraždu - našli ju ťažko zranenú.

Jej obhajca Bohumil Budínský argumentoval, že žena sa celý čas nachádza v ťažkom psychickom stave. Počas procesu na Krajskom súde v Hradci Králové bola apatická, tvrdila, že sa na čin nepamätá, po vynesení rozsudku v máji tohto roku skolabovala.

Dnes v záverečnom vyjadrení iba zopakovala, že "nevie, čo sa stalo. Sama tomu nerozumie," informovali Novinky.cz.