Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Trio českých lupičov zadržali v poľsko-nemeckom prihraničí

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Stalo sa tak v okolí Gryfina na poľskej strane poľsko-nemeckej štátnej hranice.

Berlín/Varšava 14. januára (TASR) - Troch ozbrojených lupičov z ČR, ktorí v stredu prepadli vo Wensickendorfe, mestskej časti Oranienburgu v nemeckej spolkovej krajine Brandenbursko miestneho podnikateľa a spôsobili mu ťažké zranenia, sa krátko po čine v stredu večer podarilo zadržať. Stalo sa tak v okolí Gryfina na poľskej strane poľsko-nemeckej štátnej hranice.

Informáciu zverejnili dnes internetové vydania denníkov Die Welt a Märkische Allgemeine s odvolaním sa na policajné zdroje z Pasewalku.

Lupiči, ktorí boli pri prepade maskovaní, prinútili podnikateľa so zbraňami v rukách otvoriť trezor a následne z neho odcudzili zbierku mincí, šperky a finančnú hotovosť.

Vďaka spolupráci nemeckej a poľskej polície sa na základe informácií svedkov z miesta činu o striebornom vozidle typu Škoda Octavia podarilo dôvodne podozrivých zadržať krátko po tom, ako prekročili nemecko-poľskú hranicu.

V automobile našla polícia nielen korisť z prepadu, ale aj dve funkčné pištole a nôž.

Českí občania zostávajú v celách predbežného zadržania v poľskom Štetíne, avšak prokuratúra z Neuruppinu bude usilovať o ich vydanie na trestné stíhanie do Nemecka.