Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Chlapca na ulici v Třinci zasiahol blesk

Ilustračné foto Foto: TASR/Daniel Veselský

Blesk zasiahol mladíka počas búrky na ulici.


Třinec 23. júla (TASR) - Moravskosliezski záchranári podnikli v sobotu večer výjazd do mesta Třinec v okrese Frýdek-Místek, kde 15-ročného chlapca zasiahol na ulici blesk. Prvú pomoc vrátane masáže srdca dávali tínedžerovi, ktorý bol v bezvedomí, ešte pred príchodom záchranárov aj svedkovia udalosti. Nakoniec sa záchranárom podarilo obnoviť u pacienta činnosť srdca. Chlapec sa nachádza v třineckej nemocnici vo vážnom stave, informoval dnes český spravodajský portál Novinky.cz.

Záchranári poskytovali chlapcovi pomoc v sobotu okolo 21. hodiny, využili pri tom prístrojovú techniku a lieky. "Bolo nutné pristúpiť aj k podaniu defibrilačných výbojov. Nakoniec sa záchranárom podarilo obnoviť činnosť srdca," uviedol hovorca moravskosliezskych záchranárov Lukáš Humpl.

Blesk zasiahol mladíka počas búrky na ulici.

Búrky zasiahli Moravskosliezsky kraj v sobotu večer a pracovať museli aj hasiči. Absolvovali 24 výjazdov. Odpratávali predovšetkým spadnuté stromy a vetvy, v štyroch prípadoch odčerpávali vodu z pivníc alebo čistili cesty od naplavenín po prívalovom daždi. Najviac udalostí bolo v okresoch Karviná, Opava a Ostrava, povedal podľa portálu Novinky.cz hovorca moravskosliezskych hasičov Petr Holub.