Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Dvanásťročnému chlapcovi odtrhla petarda časť prstov

Neďaleko štadióna na moste cez rieku Visla sa strhla krvavá bitka a výtržníci zahádzali policajtov kameňmi, fľašami a svetlicami. Bezpečnostní príslušníci tak museli použiť na rozohnanie davu slzotvorný plyn, gumové projektily i vodné delá. Foto: TASR/AP

V českom meste Bochov v okrese Karlove Vary sa dnes popoludní vážne zranil 12-ročný chlapec pri zaobchádzaní so zábavnou pyrotechnikou.

Karlove Vary 31. decembra (TASR) - V českom meste Bochov v okrese Karlove Vary sa dnes popoludní vážne zranil 12-ročný chlapec pri zaobchádzaní so zábavnou pyrotechnikou. Výbuch petardy mu spôsobil devastačné poranenie posledných článkov dvoch prstov. Informoval o tom spravodajský portál Novinky.cz s odvolaním sa na hovorkyňu záchrannej služby Karlovarského kraja.

Záchranári sa ponáhľali k zranenému chlapcovi okolo 15.00 h, na mieste ho ošetrili a previezli do karlovarskej nemocnice.

Podobné zranenia sa opakujú na Silvestra každý rok, hoci pred nimi vopred varujú médiá aj lekári, napísal portál Novinky.cz.