Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Chodorkovskij označil sankcie Západu za obrovskú politickú chybu

Michail Chodorkovskij. Foto: TASR/AP

Predstaviteľ ruskej opozície a zakladateľ organizácie občianskej spoločnosti Otvorené Rusko dnes hovoril v Európskom parlamente.

Moskva 2. decembra (TASR) - Sankcie voči Rusku ako krajine sú "obrovskou politickou chybou", uviedol dnes v Európskom parlamente (EP) predstaviteľ ruskej opozície a zakladateľ organizácie občianskej spoločnosti Otvorené Rusko Michail Chodorkovskij. Informoval o tom spravodajský portál Sputnik.

"Považujem sankcie voči Rusku ako krajine za obrovskú politickú chybu. Sankcie voči ruskej ekonomike všeobecne sa mi zdajú zbytočné," uviedol Chodorkovskij. Podľa tohto bývalého magnáta sa Západ mýli, ak sa domnieva, že ruský ľud začne nenávidieť svojich lídrov, keď sa mu v dôsledku sankcií zhorší život.

"Pre Európu je lepšie neznepriateliť si ruský národ," dodal s tým, že takáto myšlienka je "absolútne neprijateľná". Chodorkovského, niekdajšiu vedúcu postavu energetického gigantu Jukos, vlani 10. decembra po vyše desaťročí za mrežami za daňové úniky prepustili na základe prezidentskej milosti Vladimira Putina.