Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Zahraničie

Chorého prezidenta Cháveza prišiel navštíviť viceprezident Maduro

Hugo Chávez Foto: TASR/AP Photo

prezidenta Venezuely navštívil viceprezident na Kube, kde sa v nemocnici zotavuje po operácii rakoviny. Chávez sa na verejnosti neobjavil od 11. decembra.

Havana 29. decembra (TASR) - Venezuelský viceprezident Nicolas Maduro pricestoval dnes náhle a neočakávane do kubánskej Havany, aby navštívil venezuelského prezidenta Huga Cháveza, ktorý sa zotavuje po operácii rakoviny. Maduro priletel na Kubu v čase rastúcej neistoty ohľadom Chávezovho zdravotného stavu, uviedla agentúra AP.

Podľa komunistického denníka Granma venezuelský viceprezident zamieril hneď po prílete do nemocnice, kde Cháveza liečia.

Venezuelský líder sa na verejnosti neobjavil od 11. decembra, keď na Kube podstúpil ďalšiu onkologickú operáciu. Vedenie krajiny odvtedy pripustilo, že zdravotný stav Chávezovi možno nedovolí pricestovať na jeho inauguráciu naplánovanú na 10. januára.

O Chávezovom stave sú len sprostredkované správy - posledná je z pondelka, keď telefonicky hovoril s Madurom, podľa ktorého prezident chodí. Neobjasnil ho ani bolívijský prezident Evo Morales, ktorý bol na Kube minulý víkend. Po návrate do vlasti nespresnil ani to, či Cháveza vôbec videl.