Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Chorvátski policajti na dôchodku zásobovali Záhreb marihuanou

Foto: Ilustračné foto: TASR/Polícia

Elektrinu do laboratória získavali tak, že sa ilegálne pripojili na elektrický stĺp v dedine a mesačne odoberali elektrinu za asi 950 eur. Dedinčania tak často zostávali bez elektrického prúdu.

Záhreb 1. júna (TASR) - Bývalý policajt na dôchodku so synom a spoločníkmi zásobovali hlavnú chorvátsku metropolu marihuanou, píše chorvátsky denník Jutarnji list.

V dedine Hruševac vo vnútrozemí Chorvátska si zostrojili moderné laboratórium na výrobu produktov z indickej konope, ktoré potom predávali v spolupráci s ďalšími ôsmimi penzionovanými policajtmi.

Elektrinu do laboratória získavali tak, že sa ilegálne pripojili na elektrický stĺp v dedine a mesačne odoberali elektrinu za viac ako 7000 kún (cca 950 eur). Dedinčania tak často zostávali bez elektrického prúdu.

Chorvátska polícia na koordinovanej akcii, na ktorej sa zúčastnilo viac ako 30 policajtov, zhabala v stredu technické vybavenie na výrobu drog, 4,5 kg čerstvej marihuany, desiatky kilogramov sušenej a konopný olej za viac ako 500.000 kún (približne 68.000 eur).

Hodnota zhabaných drog v Záhrebe, kam výrobky dodávali, bola zhruba 200.000 kún (okolo 27.000 eur).