Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Chystáte sa na západ Rakúska? Treba mať zimné pneumatiky alebo reťaze

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Varovanie sa týka predovšetkým Vorarlberska, pričom tamojšiu situáciu ešte zhoršuje fakt, že od pondelka je kvôli opravám za 60 miliónov eur v plnom rozsahu uzavretý tzv. Arlberský cestný tunel.

Bregenz/Innsbruck 25. januára (TASR) - Motoristi by pri cestách na západ Rakúska mali mať v nasledujúcich hodinách a dňoch na pamäti, že tam meteorológovia varovali pred opätovným návratom zimného počasia a už v stredu v skorých ranných hodinách pred výdatným snežením.

Varovanie sa týka predovšetkým spolkovej krajiny Vorarlbersko, pričom tamojšiu situáciu ešte zhoršuje fakt, že od pondelka je kvôli opravám za 60 miliónov eur v plnom rozsahu uzavretý tzv. Arlberský cestný tunel.

Cestná doprava v lokalite je tak možná iba cez komunikáciu v horskom priesmyku ležiacom v nadmorskej výške takmer 1800 metrov a tam sa vydať bez zimných pneumatík alebo snehových reťazí znamená aktuálne pre motoristov zaručené problémy vrátane nedobrovoľného zastavenia.

Navyše každé vozidlo, ktoré tam uviazne, ďalej skomplikuje aj tak neľahkú situáciu, varovali kompetentní prostredníctvom verejnoprávneho rakúskeho rozhlasu ORF. Nič na tom nemení fakt, že tamojší cestári sú vo zvýšenej pohotovosti a na cestu cez priesmyk nasadia nielen posýpacie vozidlá, ale aj tri nákladné vozidlá so snehovými pluhmi.