Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Zahraničie

Cieľom je minimalizovať riziká, tvrdí Sobianin po vyhlásení dňa voľna

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Výnimku dostali len úrady a podniky v nepretržitej prevádzke, obranný a priemyselný komplex a mestské technické služby, napísal Sobianin v statuse na sociálnych sieťach.

Moskva 24. júna (TASR) - Moskovský primátor Sergej Sobianin vyhlásil budúci pondelok (26. júna) za deň pracovného voľna. Ako objasnil, "cieľom je minimalizovať riziká" v rámci režimu protiteroristickej operácie (KTO), ktorý platí v ruskom hlavnom meste v súvislosti so vzburou žoldnierskej Vagnerovej skupiny vedenej Jevgenijom Prigožinom.

Ako informovali agentúry AFP a AP, situáciu v hlavnom meste označil Sobianin za "zložitú", pretože jednotky vagnerovcov sa presúvajú smerom k Moskve s cieľom zosadiť ruské vojenské vedenie - ministra obrany Sergeja Šojgua a náčelníka generálneho štábu Valerija Gerasimova.

Sobianin apeloval na obyvateľov Moskvy, aby "sa v čo najväčšej miere zdržali cestovania po meste", pričom varoval aj pred možnými uzávierkami ciest.

Ooznámil súčasne, že pondelok je "nepracovným" dňom. "Pondelok je dňom pracovného voľna. Výnimku dostali len úrady a podniky v nepretržitej prevádzke, obranný a priemyselný komplex a mestské technické služby," napísal Sobianin v statuse na sociálnych sieťach.