Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Čierna Hora a Chorvátsko bojujú s lesnými požiarmi

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Požiare v národnom parku v pohorí Lovčen v strednej časti krajiny ohrozujú aj miestne mauzóleum, v ktorom je pochovaný známy čiernohorský básnik a vládca z 19. storočia Petar II. Petrovič-Njegoš.

Podgorica/Záhreb 18. augusta (TASR) - Hasiči v Čiernej Hore a Chorvátsku sa snažia dostať pod kontrolu viacero lesných požiarov, ktoré už zničili už množstvo porastov pri pobreží Jadranského mora. S odvolaním sa na miestne úrady o tom vo štvrtok informovala agentúra AP.

Požiare v čiernohorskom národnom parku v pohorí Lovčen v strednej časti krajiny ohrozujú aj miestne mauzóleum, v ktorom je pochovaný známy čiernohorský básnik a vládca z 19. storočia Petar II. Petrovič-Njegoš. Oheň podľa úradov ešte viac rozdúchava silný vietor.

V susednom Chorvátsku sa približne 150 hasičom a vojakom podarilo s pomocou hasiacich lietadiel dostať pod kontrolu obrovský požiar, ktorý ohrozoval dediny v okolí letoviska Šibenik. Podľa slov veliteľa miestnej protipožiarnej jednotky viaceré indície naznačujú, že oheň založil neznámy podpaľač.