Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Účasť na pokuse o prevrat v Čiernej Hore priznalo ďalších päť Srbov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

S odvolaním sa na justičné úrady o tom dnes informovali médiá balkánskej krajiny.

Podgorica 25. februára (TASR) - Päť ďalších občanov Srbska sa priznalo k účasti na vlaňajšom plánovanom pokuse o štátny prevrat v Čiernej Hore. S odvolaním sa na justičné úrady o tom dnes informovali médiá balkánskej krajiny.

Piatich Srbov prepustili podľa správy z vyšetrovacej väzby, do súdneho procesu však nemôžu opustiť územie Čiernej Hory. Už predtým účasť na plánoch na puč z októbra minulého roka priznali traja srbskí občania. Príslušné priznanie teraz podpísali už všetci ôsmi.

Čiernohorská prokuratúra oznámila, že skupina podozrivých, ktorí do krajiny dorazili zo susedného Srbska, mala v deň parlamentných volieb v Čiernej Hore (16. októbra 2016) v úmysle násilne obsadiť parlament a zosadiť vládu. Údajne mali podporu ruskej tajnej služby, Moskva však akúkoľvek účasť na pokuse o prevrat poprela.

Od minulého týždňa vedú čiernohorské úrady vyšetrovanie aj voči dvom popredným opozičným politikom, ktorých rovnako obviňujú zo zapletenia do príprav štátneho prevratu. Obaja takéto obvinenia odmietajú.