Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Polícia zatkla členov sekty, ktorí upálili zaživa novorodenca

Vyšetrovatelia hľadajú dôkazy v dome, ktorý použili na vykonanie obradu sekty v dome v Colliguay, neďaleko čílskeho prístavu Valparaiso. Foto: TASR

Všetci členovia sekty mali vysokoškolské vzdelanie.

Santiago, 26. apríla (TASR) - Čílska polícia vo štvrtok zatkla štyroch ľudí a obvinila z toho, že rituálne upálili zaživa novorodenca.

Všetci štyria patria medzi členov tamojšej sekty, ktorá hlása blížiaci sa koniec sveta. Vodca sekty sa nazdával, že zavraždené batoľa bolo Antikrist.

Iba tri dni staré dieťa vzali 21. novembra na jeden z kopcov v meste Colliguay, kde ho hodili do vatry. Medzi zatknutými je aj matka dieťaťa, 25-ročná Natália Guerrová, ktorá s touto obetou údajne súhlasila.

"Dieťatko bolo nahé. Zalepili mu ústa lepiacou páskou, aby nemohlo kričať. Položili ho na dosku. Keď sa pomodlili, hodili ho zaživa do ohňa," uviedol pre agentúru AP vyšetrovateľ Miguel Ampuero.

Úrady uviedli, že 12-členná sekta vznikla v roku 2005 a viedol ju 36-ročný Ramon Gustavo Castillo Gaete, ktorý je momentálne na úteku. Všetci členovia sekty mali vysokoškolské vzdelanie.