Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Čilskú metropolu Santiago zaskočilo neobvyklé sneženie

Santiago zasiahlo neobvyklé sneženie, 15. júla 2017. Foto: TASR/AP

Miestne médiá uviedli, že o život prišiel pracovník snažiaci sa odstrániť ľad a dvoch ďalších ľudí zranilo spadnuté elektrické vedenie.

Santiago 16. júla (TASR) - Zriedkavé sneženie prekvapilo tento víkend obyvateľov čilskej metropoly Santiago, kde spôsobilo problémy v doprave a rozsiahle výpadky elektriny, v dôsledku ktorých ostali tisíce obyvateľov v mrazivom počasí v tme.

Výpadky elektriny postihli podľa miestnych úradov približne 250.000 ľudí. Došlo k nim najmä po tom, ako sa stromy zaťažené snehom vyvrátili na elektrické vedenie, informovala stanica BBC.

Miestne médiá uviedli, že o život prišiel pracovník snažiaci sa odstrániť ľad a dvoch ďalších ľudí zranilo spadnuté elektrické vedenie. Mnohé ulice boli neprejazdné vzhľadom na miestami vyše 30-centimetrovú vrstvu snehu, píše agentúra DPA.

Podľa meteorológov zasiahli Santiago najsilnejšie snehové zrážky za desať rokov. Mesto a okolitý región, kde žije viac než tretina z 18-miliónovej populácie juhoamerickej krajiny, v súčasnosti zažíva nezvyčajnú vlnu studeného počasia. Teploty tam v najbližších dňoch môžu klesnúť na mínus tri stupne Celzia.