Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Čína odmietla, že by zakázala úradníkom používať smartfóny iPhone

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Bloomberg v tejto súvislosti dodal, že Peking plánuje zákaz rozšíriť aj na štátom podporované agentúry a štátne spoločnosti.

Peking 13. septembra (TASR) - Čína v stredu odmietla tvrdenia, podľa ktorých nariadila pracovníkom vládnych agentúr, aby nepoužívali v práci smartfóny iPhone a ďalšie zariadenia zahraničných značiek. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

"Čína nevydala žiadne zákony, nariadenia ani politické dokumenty, ktoré by zakazovali nákup a používanie smartfónov zahraničných značiek vrátane iPhonu. Vždy sme mali otvorený postoj k podnikom financovaným zo zahraničia," uviedla hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí Mao Ning.

Denník Wall Street Journal (WSJ) ako prvý minulý týždeň informoval o tom, že Čína zakázala zamestnancom vládnych agentúr používať smartfóny značky Apple. Bloomberg v tejto súvislosti dodal, že Peking plánuje zákaz rozšíriť aj na štátom podporované agentúry a štátne spoločnosti.

"Všimli sme si množstvo správ v médiách, ktoré odhaľujú bezpečnostné incidenty týkajúce sa iPhonov. Čína pristupuje k podnikom financovaným z domácich aj zahraničných zdrojov rovnako a na rovnakom základe. Vláda prikladá veľký význam informačnej a kybernetickej bezpečnosti," dodala Ning.