Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Čínska prokuratúra začala konanie proti ďalšiemu významnému politikovi

Ilustračná snímka. Foto: Ilustračné foto

Čínska vláda uviedla, že odvtedy, ako sa pred piatimi rokmi ujal prezidentského úradu Si Ťin-pching, stíhala už 1,3 milióna predstaviteľov.

Peking 11. decembra (TASR) - Čínska prokuratúra začala súdne konanie proti bývalému významnému tajomníkovi komunistickej strany pre obvinenia z korupcie. S odvolaním sa na miestne médiá o tom v pondelok informovala agentúra DPA.

Sun Čeng-cchaja, bývalého lídra komunistickej strany v meste Čchung-čching na juhozápade krajiny, vyšetrovala Najvyššia ľudová prokuratúra. Uviedla to čínska agentúra Sinchua.

Podľa nej môže byť Sun Čeng-cchaj, bývalý minister poľnohospodárstva, podrobený "donucovacím prostriedkom" vrátane predvolaniu prostredníctvom násilia, kaucii alebo zadržaniu.

K zosadeniu Sun Čeng-cchaja z vedúcej pozície v strane došlo v júli, keď ho nadradil Chen Min'er, bývalý guvernér a šéf strany v provincii Kuej-čou.

Sun Čeng-cchaj patrí k ďalším bývalým čínskym vplyvným funkcionárom, ktorí čelili protikorupčnému vyšetrovaniu, vrátane Čou Jung-kchanga, bývalého šéfa čínskych bezpečnostných zložiek, či Po Si-laja, bývalého šéfa strany v meste Čchung-čching a člena vplyvného politbyra.

Čínska vláda uviedla, že odvtedy, ako sa pred piatimi rokmi ujal prezidentského úradu Si Ťin-pching, stíhala už 1,3 milióna predstaviteľov.