Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Čína vysiela do Severnej Kórey osobitného vyslanca

Americký prezident Donald Trump (piaty sprava) a čínsky prezident Si Ťin-pching (šiesty zľava) na dvojstrannom stretnutí vo Veľkej sále ľudu v Pekingu. Archívna snímka. Foto: TASR/AP

Sung Tchao, prezidentov osobitný vyslanec a predseda medzinárodného oddelenia Ústredného výboru Komunistickej strany Číny, odcestuje do Severnej Kórey v piatok.

Peking 15. novembra (TASR) - Čínsky prezident Si Ťin-pching vyšle svojho osobitného vyslanca do Severnej Kórey, informovali v stredu čínske štátne médiá.

Sung Tchao, prezidentov osobitný vyslanec a predseda medzinárodného oddelenia Ústredného výboru Komunistickej strany Číny, odcestuje do Severnej Kórey v piatok, uviedla agentúra Sinchua.

K tejto diplomatickej misii dochádza po minulotýždňovej návšteve prezidenta USA Donalda Trumpa v Číne, počas ktorej žiadal Si Ťin-pchinga, aby vyvinul väčší tlak na Pchjongjang v snahe zastaviť jeho jadrový a raketový program.

Sung bude so severokórejskou vládou hovoriť o 19. zjazde Komunistickej strany Číny, na ktorom si čínske politické elity volili svoje vedenie. Počas októbrového zjazdu potvrdili Si Ťin-pchinga ako lídra strany na jeho druhé funkčné obdobie.