Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Zahraničie

Sýrski civilisti po ostreľovaní utekajú z častí Damasku

ilustračná foto Foto: TASR

Predmestie metropoly Damask sa stalo terčom intenzívneho ostreľovania, ktoré si v nedeľu vyžiadalo 90 ľudských životov.

Bejrút 25. júna (TASR) - Sýrski civilisti utekali dnes z viacerých častí hlavného mesta Damask po tom, ako sa oblasti na predmestí metropoly stali terčom intenzívneho ostreľovania. Informovali o tom opoziční aktivisti.

Aktivisti zverejnili na internete zábery zachytávajúce, ako vozidlá plné ľudí a ich vecí opúšťajú damaské predmestie Dúmá, baštu povstalcov, ktorú ostreľujú vládne sily od minulého týždňa.

V stredosýrskej provincii Homs medzitým pokračovalo ostreľovanie už tretím týždňom v oblastiach Chálidíja a Dajr Baalaba, kde zahynul jeden človek a 12 ďalších ľudí utrpelo zranenia, uviedol jeden z aktivistov pre agentúru DPA.

Vo východnej provincii Dajr az-Zaur označili aktivisti situáciu po dni ťažkých delostreleckých útokov za "katastrofálnu".

Opozičné miestne koordinačné výbory, ktoré dokumentujú násilie v Sýrii, informovali, že v nedeľu v krajine zabili 90 ľudí, väčšinu z nich v Dajr az-Zaure.

Správy zo Sýrie nemožno nezávisle overiť, pretože vláda zakázala väčšine zahraničných médií vstup do nepokojných oblastí, odkedy v marci 2011 vypukli rozsiahle protesty proti režimu prezidenta Bašára Asada, konštatovala DPA.