Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Clintonová pokladá Trumpove výroky za desivé

Hillary Clintonová Foto: TASR/AP

Voliči v americkom štáte Indiana dnes už hlasujú v primárkach, v ktorých si vyberajú republikánskeho a demokratického prezidentského kandidáta.

Washington 3. mája (TASR) - Voliči v americkom štáte Indiana dnes už hlasujú v primárkach, v ktorých si vyberajú republikánskeho a demokratického prezidentského kandidáta. Demokratická uchádzačka o Biely dom Hillary Clintonová však vyhlásila, že svoju pozornosť už obracia na samotné prezidentské voľby, ktoré sa budú konať 8. novembra.

Favoritka medzi demokratickými uchádzačmi o prezidentský úrad v dnešnom interview pre televíznu stanicu MSNBC povedala, že pozornosť musí zamerať na porážku republikánskeho favorita Donalda Trumpa, ak tento miliardár a podnikateľ vyhrá boj o nomináciu svojej strany. Clintonová dodala, že súperenie o Biely dom v takejto dvojici bude "tvrdým zápasom proti kandidátovi, ktorý povie a urobí doslova hocičo".

Clintonová označila Trumpove výroky v témach ako zahraničná politika, umelé prerušenie tehotenstva a mzdy za "desivé".

Podľa jej slov Trump "zatiaľ neprejavil ani náznak toho, že chápe vážnosť zodpovednosti, ktorá sa spája s postom vrchného veliteľa" amerických ozbrojených síl.

Clintonová dodala, že toto bude tvoriť "veľkú časť" jej kampane pred novembrovými prezidentskými voľbami, "lebo v určitom bode bude musieť (Trump) zachovávať zásady a úroveň, aké očakávame od každého, kto sa uchádza o úrad prezidenta a vrchného veliteľa".

Bývalá prvá dáma USA v televíznom rozhovore tiež povedala, že americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) sa s ňou neskontaktoval, aby ju vypočul v rámci vyšetrovania kauzy, keď ako ministerka zahraničných vecí zo svojho súkromného e-mailu posielala tajné vládne materiály.

Informácie priniesla tlačová agentúra AP.